Продава спешно парцел в село Баня - УПИ 570 кв.м.

Собственик продава парцел в Баня на невероятно ниска цена - Без посредник! Спешно!

Парцел в с.Баня, Банско - €22.00 кв.м. (20 000 лв)


Продава евтин имот в Банско Продава евтин парцел (УПИ) в Баня © снимка: Selo-Banya.com  

За повече информация - 0876350935; 0886739559




View Парцел! 570 М2 УПИ в с.Баня, Банско in a larger map

Висока температура | Пожар в кръвта

вторник, 15 декември 2009 г.

Висока температура!!!
Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите.
Високата температура не е болест, а защитен механизъм.Тя подсказва, че в организма се случва нещо недобро.Важно е то да бъде открито.
Телесната температура не се вдига случайно.При високите градуси се стимулира производството на антитела, повишава се количеството интерферон.По този начин се пречи на вирусите и бактериите да се размножават.
Термометърът показва тревожни данни върху скалата най-често при инфекции.Високата температура е задължителен спътник на всеки възпалителен процес.Но има и други причини за подобна реакция : алергични състояния, автоимунни процеси, новообразувания, заболявания на централната нервна система, хормонални нарушения.Сп. " Здоровье " посочва кои са най-честите случаи на разпалване на пожар в кръвта.


Грип, ОРВИ
Този сценарий е добре познат : главоболие, втрисане, мускулни болки, хрема, сълзене на очите...Температурата бързо се вдига до 38-39 градуса.Правилното поведение е да се приемата противовъзпалителни препарати с парацетамол и ибупрофен.Да се пият колкото се може повече течности ( чай, минерална вода, плодови и зеленчукови сокове ), за да се помогне на организма да изхвърли токсините.Желателно е болният да пази леглото, но без да чете, да гледа телевизия или да се рови в лаптопа.При грип мозъкът е особено уязвим, затова трябва да му се даде възможност да почива.При вирусни инфекции не са необходими антибиотици.По преценка на лекаря може да бъде направен анализ на кръвна проба и на урина.
Внимание : ако няма хрема и кашлица, но главоболието е много силно и е съпроводено от изострена чувствителност към светлината, гадене или повръщане, незабавно трябва да се потърси лекарска помощ, за да се изключи рискът от менингит.


Тонзилит, отит
Възпалителният процес в ушите или в сливиците е лесно разпознаваем.Драскането или острата болка в гърлото и затрудненото преглъщане говорят за тонзилит.Острото стрелкане към ушите, отделянето на гноен секрет от слуховия проход и влошеният слух подсказват за отит.
Самолечението е опасно и недопустимо.По намазката, взета от гърлото, може да се установи възбудителят на болестта и лекарят да назначи най-подходящото антибиотично лечение.


Сваляне на температурата е задължително:
1.При силна болка, съпровождаща треска,
2.Недостиг на въздух, задушаване,
3.Разтройство на съзнанието,
4.Гърчове и спазми,
5.При новородено.


Бронхит, възпаление на белите дробове
Мъчителна кашлица, температура, която не се повишава рязко ( но може да стигне и до 40 градуса ).Ако умерените градуси са съпроводени от силно задъхване и кафеникаво отхрачване, има реални съмнения за пневмония.Сивкаво - жълтеникавите секрети и затрудненото дишане са характерни за острия бронхит.
Лекарският преглед е задължителен и неотложен.При възпаление на белите дробове не е задължително да ви вкарат в болниа - днес благодарение на силните антибиотици пациентът може да бъде лекуван в къщи.


Висока активност - високи градуси
Колкото темпото на живот е по-забързано, толкова по-високи показатели отчита термометърът при простуда.Учени от университета на американския щат Южна Флорида обясняват тази закономерност с това, че при активните хора и имунната система е по-активна и реагира при всеки опит за агресия отвън.Затова и енергичните индивиди оздравяват по-бързо от ленивите.


Остро възпаление на бъбрещите или на покочния мехур
Температурата стига до 38-39 градуса, в областта на кръста възниква остра болка, стрелкаща към слабините.Тези симптоми са характерни за острото възпаление на бъбреците или на пикочния мехур.При цистит се наблюдава и често уриниране, което е изключително болезнено.
Спешният преглед от уролог ще изясни картината.За жените е необходима и консултация с гинеколог.Назначава се анализ на урината, а бъбреците се изследват с рентген.в подобни случаи обикновено не се минава без антибиотици.


Апендицит, холецистит
Болки в областта на корема, обикновено долу вдясно, понякога повръщане, температура, колебаеща се от 37 до 40 градуса и повече..Тази симптоматика налага да бъде извикана " Бърза помощ ".В никакъв случай не бива да се приемат през това време обезболяващи, тъй като картината ще се " замъгли ".Противопоказно е и загряването на корема - така ще се усили възпалението.При възпаление на апендикса решението е операция.ако се окаже холецистит ( възпаление на жлъчния мехур ), се назначават антибиотици и препарати, потискащи стомашната секреция.


Тиреотоксикоза
Термометърът постоянно показва 37-38 градуса.Теглото намалява въпреки добрия апетит.Болният е раздразнителен, настроението му се променя рязко, изморява се бързо и лесно, косата му пада усилено.Тези признаци са типични за свръхпроизводството на хормони от щитовидната жлеза.
Лечението в този случай се назначава от ендокринолог.Обикновено се преписват препарати, блокиращи производството на хормони.Ако нещата са по-сериозни, се налага операция.


Продължителен субфебрилитет
Температурата се повишава до 37-38 градуса и се задържа така повече от 2 седмици.Този веномен се среща предимно при млади меланхолици.Субфебрилитетът е свързан обикновено с нарушената функция на централната нервна система, която води до нарушаване на толообмена.
Диагнозата може да бъде поставена само след обстойно изследване, за да се изясни дали няма други причини за повишената температура.Лечението се осъществява под лекарско наблюдение от терапевт и невролог.


Със знак " минус "
Хората се плашат не само от повишената температура, но и от понижената - под 36 градуса.В най-честите случаи това е астеничен синдром след преболедуване от ОРВИ.Имунната система просто се е изтощила от борбата с инфекцията.Това състояние отшумява от само себе си за 5-10 дни.Ако се проточи, е необходима консултация с терапевт и ендокринолог, за да бъде проверена функцията на щитовидната жлеза.

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеона Kinyongia magomberae!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания.Британският учен изследвал популацията на маймуните в застрашената от изчезване гора, когато се натъкнал на змията.Когато влечугото се опитало да се измъкне, изплюло хамелеона...Прочети повече..

Висока температура | Пожар в кръвта

Висока температура!!!Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите...Прочети повече..

Масов канибализъм в древността

Черепи!!! Археолози откриха редки данни за " масов канибализъм " в гробище отпреди 7000 години в Югозападна Германия, съобщи...Прочети повече...

Доматите се оказаха месоядни

Домати!!!Ботаници от лондонската градина " Кю Гардънс " откриха, че доматите са насекомоядни растения, съобщи ...Прочети повече...

Откриха 4 нови вида раци

Крабове!!!Биолози от Националния център по океанография в Саутхемптън, Великобритания, откриха в колекцията на Националния музей по естествена история във Вашингтон образци на нови видове раци от семейство Lithodidae...Прочети повече...

Сключваме бракове с роботи ?

Real Doll!!!Забравете изкуствените крайници, кожа или очи, на хоризонта се задават изкуствени съпруги, пише Washington Times.До 50 години хората ще започват да сключват бракове с роботи, смята изследователят...Прочети повече...

От уиски махмурлукът е по-тежък от колкото от водка

Чаша уиски Консумацията на уиски ще има като ефект по-тежък махмурлук, отколкото пиенето на водка, сочат данните от проучване на американски учени, предаде Би....Прочети повече...

Експедиция ще лети до астероид като в Армагедон

Космическия кораб Орион!!! Благодарение на усилията на НАСА и на самолетостроителния гигант Lockheed Martin американска експедиция ща полети към астероид също както във филма Армагедон, съобщи ИТАР-ТАСС.В бъдеще пилотираният космически кораб " Орион ",....Прочети повече....

Свръхмасивни черни дупки в Космоса

През март 2000 година, двама астрономи направили необикновенно откритие.Откритие което щяло да преобърне представата ни, за това, как е създадена Вселената. Тези времена в астрономията повече няма да се повторят.Въздухът е пробит от нови открития и идеи.Това което открили....Прочети повече...

Вода под ледовете на Марс

Червената планета!!! Учени от Германския аерокосмически център са установили, че под ледената покривка на Марс по всяка вероятност има вода в течно състояние, съобщи...Прочети повече...

Страните от Персийския залив

Жителите на страните от Персийския залив могат да си позволят всякакъв лукс.В нито един друг край на света не могат да се видят толкова ролсройси. Икономическата карта на държавите от залива е монотематична и показва изключително енергийни ресурси.Разработването на залежите от...Прочети повече...

Клеопатра

Египтяните вярват, че смъртта от ухапване на змия те прави безсмъртен.Клеопатра не живяла вечно, но легендата за нея е жива и до днес, повече от 2000 години след смъртта й.С гръцко-македонски произход, Клеопатра се слави като първата в семейството си научила египетски език през тяхното 300- годишно властване над тази страна...Прочети повече...

Моцарт помага на недоносени бебета

Младия Моцарт!!! Музиката на Моцарт помага на недоносените бебета да наддават по-бързо на тегло, като забавя метаболизма им, съобщиха израелски специалисти...Прочети повече...
eXTReMe Tracker
 
National Geographic - Templates para novo blogger