12°
Четвъртък, 9 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Шумен чества Деня на Европа

Шумен

Ученици и студенти участваха в дискусия на тема „Нашата Европа“

В Деня на Европа ученици, студенти и преподаватели участваха в кръгла маса на тема „Нашата Европа“, която се проведе по инициатива на областния управител проф.

457 0

Започва суперфиналът за шампионската титла по хандбал, „Шумен” атакува осми трофей

Осми шампионски трофей атакува мъжкият хандбален отбор на „Шумен 61”.  Мачовете от суперфинала за титлата между настоящия шампион „Шумен“ и претендента „Локомотив“ Горна Оряховица стартират тази събота, 11 май.

395 2

Над 150 ученици от Шумен се включиха в лекоатлетическата щафета „Европа“

13 училища от Шумен се включиха с 20 отбора в смесената лекоатлетическа щафета „Европа“, посветена на 9 май.

1027 9

България

Река Делейна излезе от коритото и наводни видинско село, водата стигна над метър

Река Делейна във Видинско наводни едноименното село, след като излезе от корито си. Във вода с ниво над един метър плувнаха приземни етажи и дворове на къщи.

80 0

Плащанията по ПВУ за общински проекти досега са за едва 1% от общата им стойност

Въпреки голямото количество сключени договори, плащанията по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) са все още в начален етап, достигайки само 7,7 млн.

182 1

Главчев за РСМ: Повече отстъпки няма да правим, ако не спазят изискванията за ЕС, няма да се получи

Повече отстъпки няма накъде да правим, каза премиерът и външен министър Димитър Главчев пред журналисти относно изборните резултати в Република Северна Македония (РСМ) и европейския път на развитие на страната, предава БТА.

213 1

Свят

Въздушна тревога прекъсна пресконференцията на Зеленски и Мецола в Киев

Сирèна за въздушна тревога прекъсна съвместната пресконференция на украинския президент Владимир Путин и председателката на Европейския парламент Роберта Мецола в Киев, предаде Укринформ.

128 1

Централната банка на Турция повиши прогнозата си за инфлацията тази година

Централната банка на Турция повиши с два пункта прогнозата си за инфлация през 2024 г., като се очаква показателят да достигне 38 процента, се посочва в доклад на турската централна банка, който бе представен днес на пресконференция от управителя на банката Фатих Карахан.

125 4

Круизен кораб влезе в пристанището на Ню Йорк с 13-метров мъртъв кит, заклещен на носа му

Круизен кораб навлезе в пристанището на Ню Йорк с (13-метров мъртъв, заклещен кит на носа му, съобщиха американските морски власти, цитирани от АП и Ройтерс, пише БТА.

271 0

Спорт

Висшата лига обяви номинациите за най-важните индивидуални награди

Висшата лига обяви номинациите си за три от най-важните индивидуални награди - "Играч на сезона", "Млад играч на сезона" и "Мениджър на сезона".

61 0

Фенербахче се класира за финалната четворка на Евролигата с драматична победа срещу Монако, Олимпиакос отстрани Барселона

Фенербахче спечели драматична победа с 80:79 (13:15, 22:25, 21:15, 14:15, 10:9) след продължение срещу Монако и се класира за финалната четворка на баскетболната Евролига за мъже.

126 0

Треньорът на Байерн Томас Тухел: Засадата в края на мача срещу Реал Мадрид беше "в разрез с правилата в модерния футбол"

Старши треньорът Томас Тухел и футболистите на Байерн Мюнхен останаха силно огорчени от завършека на двубоя от полуфиналите на Шампионската лига по футбол срещу Реал Мадрид, след като съдиите отмениха изравнителен гол на  баварците и те отпаднаха от турнира след поражение с 1:2.

243 0

Любопитно

Емблематична китара на Принс отива на търг

Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг. От аукционната къща Julien's заявиха, че се надяват музикалният инструмент да достигне до 600 000 долара.

65 0

Заловиха мъж, опитал се да нахлуе в дома на Уил Смит

Неканен гост е бил заловен пред дома на звездата Уил Смит през уикенда, съобщава TMZ. Източници от правоохранителните органи в Лос Анджелис издават пред таблоида, че техен екип се е отзовал веднага след обаждане за подозрителен мъж около имота.

153 2

Испанската прокуратура се отказва да обвинява Шакира

Испанските прокурори поискаха прекратяване на производството за данъчни измами срещу колумбийската суперзвезда Шакира, предаде БГНЕС.

271 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

4601 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

9262 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

15631 27

Този сайт използва бисквитки