Меню за диета "Атанас Узунов" по дни.
Подходящи примерни ястия за високомазнинна диета.

Меню за нисковъглехидратна диета на Атанас Узунов по дни. Рецепти

Меню за диета “Атанас Узунов” по дни. Рецепти за нисковъглехидратна диета. Подходящи примерни ястия за високомазнинна диета. В какво се състои този хранителен режим? Може ли мед?

Диетата на Узунов набира популярност, защото докосва сърцата на два вида българи – на желаещите да отслабнат и на желаещите да оздравеят. Затлъстяването води до куп болести, а и обратното е вярно – куп болести причиняват затлъстяване.

Узунов е убеден, че дебелите мастни слоеве идват от безразборното поглъщане на всякакви храни, безполезните, разбира се, са повече.

Кой не би желал да отслабне бързо и да се излекува?

Всички го искат! Ето защо книгата и диетата бързо се превръщат в хит. Узунов се следва от стотици хиляди хора. Не всички имат достъп до книгата му, затова тук ще помогнем за бързо ориентиране в тематиката.

И ако искате, още днес започнете – няма нужда от подготовка. Решавате и сте на пистата.

А тя води към природно заложените очертания на тялото и до едни разумни, да не кажем примамливи килограми. А организмът започва да отхвърля болестите. Може би няма по-добра препоръка, за да се започне…

Първото опитно зайче на режима е самият Наско. Изчиствайки своите параметри, той изхвърля от себе си 70 кг. Не е лесно да се носят 140 кг, представяте ли си какво облекчение е изпитал?

ТУК вижте историята на Атанас Узунов, тя е доста показателна:

Атанас Узунов. Тайните на неговата диета

Нисковъглехидратната диета на Узунов

Авторът отхвърля думата „диета“. Предпочита „режимно хранене“. И е добре да се възприеме наистина като режим. Не защото искаме да сме перфектни филолози, а защото с това определение върви и разбирането, че нисковъглехидратното хранене е начин на живот, а не моментна акция за отслабване. Диетите са празна работа, смята Узунов.

LCHF-система за хранене

Нисковъглехидратна диета с високо съдържание на мазнини – в световен мащаб се съкращава като LCHF, което идва от „малко въглехидрати, много мазнини“ (на англ.).

Принципът ѝ носи резултати на три групи хора, които обикновено постигат ниски, дори нулеви постижения при спазването на диети:

  • във възрастта над 40 г.;
  • нежелаещите да се ограничават и гладуват;
  • нежелаещите да спортуват.

Над 40 г., а особено над 50 г излишните килограми се натрупват с лекота, а свалянето им вече не се получава. Обменните процеси се забавят, а хранителните навици са си предишните – формирани при едно по-младо, активно и здраво тяло. Да добавим нарастващото ниво на стрес и любовта към сладостите – ето как растат сантиметрите на талията и корема.

Атанас Узунов, диета, меню, нисковъглехидратна диета, примерно меню
Атанас Узунов обяснява своя вариант на известната нисковъглехидратна диета по Нова телевизия.

Още в текста: Какво се яде при прочутата диета на Атанас Узунов, известна още като нисковъглехидратна? Правила за спазване на коректния режим. Меню и рецепти. Как да ускорим процеса, без да си увредим здравето?

В младостта всяка диета работи. Работят и хапчетата, и гладуването, и 60-дневната диета… Големият проблем е удържането на резултатите. При режима на Узунов това е осигурено – защото това е хранене до живот, а не моментно отслабване. По тази причина и няма йо-йо ефект.

Но има нещо, което може да ускори отслабването. И да го направи по-голямо. В смисъл че от режима на Узунов спокойно може да се свалят по около 4 килограма на месец. А с пиене на един специален чай, успоредно с диетата, килограмите, които са свалени, може да отидат на 8 и на 10 дори. Но за това ще говорим по-надолу в текста.

Защо да избера НВ-ВМ хранене?

  • Първо, желанието за съвършенство няма предел. Когато се погледнем в огледалото, винаги ще открием още няколко сантиметра, които би било добре да ги няма;
  • Второ, прекрасно би било да се погрижим за състоянието на сърдечно-съдовата си система, и то по-отрано. В младостта това е работа на естрогените, но после – щеш не щеш, трябва да се заемеш лично.

Защо дебелеем?

Съчетанието на много въглехидрати, малко протеини и излишък от растителни масла на фона на крайно недостатъчно количество животински мазнини е път към увреждане на съдовете, тоест към атеросклероза.

Усвояваните въглехидрати в нашия организъм се превръщат в захар не след дълго време, а излишъкът от захари – в мазнина. Постоянният излишък от въглехидрати при храненето – това води до постоянно повишена захар в кръвта, което пък довежда до хронично възпаляване на съдовете (и към тяхното свиване, и към хипертония), към затлъстяване, захарен (втори) тип диабет и други тежки последици.

Излишъкът от въглехидрати намалява еластичността на кожата, влошава вида на лицето, образува торбички под очите.

Стареенето на организма се случва на всички нива на строежа на всяка тъкан и във вътрешните органи – като се почне от ДНК и се стигне до системите.

Атанас Узунов, диета, меню

Механизмът на гликиране – сложна биохимична реакция между аминокиселини, мазнини, ДНК и свободни монозахариди (глюкоза, фруктоза, рибоза, галактоза и др.) води до образуване на крайни продукти с колосално разрушаващо действие. Съкращават ги като AGE (Advanced Glycosylation End-products).

Ако този процес се случва в нормални граници и в неголеми количества, организмът бързо поправя нарушенията. Същото се случва с раковите клетки, които всеки ден се появяват в тялото ни, но имунната система не им дава да се изродят в тумори.

А когато простите въглехидрати станат прекалено много, то се натрупват прекалено много AGE, стареенето на организма се ускорява, привличат се съпътстващи заболявания.

Мнение №1: Бъбреците не се развалят, ако пиеш много чай
Тони Маринова, Атанас Узунов, вреда за бъбреците
Тони Маринова

Постоянно се карам с хората по разни групи за този режим. Те казват, че ще си разваля бъбреците. Но за целта се пие много вода, за да не се развалят. Аз го практикувам вече повече от 10 години. В началото бях страшно дебела, близо 100 килограма. Сега поддържам тегло около 60 и съм доста силна, от този начин на живот се сдобиваш с енергия. В началото свалях 3-4 кила на месец, но разбрах за “Фигурин” и реших с него да си доставя необходимите течности, за да не си увредя бъбреците. Тогава първия месец махнах 8 килограма, а на втория още 7. Чаят по деликатен начин засилва действието на диетата.

Тони Маринова, Неделино

AGE водят до:

  • Ендотелна дисфункция, а тя – към атеросклероза;
  • Митохондриална дисфункция, а тя – към поражения на нервните тъкани (полиневропатии, Алцхаймер, МС и др.);
  • Слепване на молекули колаген и еластин със съединителна тъкан (бръчки, поражения на съдовите стени, нарушения на филтрацията през бъбреците, поражения на ставни връзки, кости и др. тъкани).

При гликиране на колагена се нарушава еластичността на съдовете, повишава се чупливостта им, възникват възпаления в стените им, удебеляват се, свива се техният просвет. Вследствие се нарушава кръвоснабдяването на органите и тъканите, възниква атерогенеза.

Намалява еластичността на лицето, контурът увисва, появяват се втора брадичка, торбички под очите, влошава се тенът. И това не се влияе от възрастта, а от намаленият синтез на колаген. Неприятно става с тези сладки неща и тестените!

Излишъкът на въглехидрати идва не само от яденето на захар, сладкиши, теста и макарони, но също и от плодовете, нишестените храни като картофи, царевица и ориз, от бобовите и от зърнените храни.

Сложните въглехидрати от изброените продукти в храносмилателния тракт се разграждат на глюкоза, фруктоза и др.

Атанас Узунов, диета, меню
Плодовете не са опция тук

Ето защо много хора избират хранене по системата Low Carb High Fat. То е изобретено преди 19 години в Швеция – първата страна, в която официалната диететика се отказва от виждането, че обезмаслените храни са полезни, а мазнините – по-опасни от въглехидратите.

Постоянно увеличаващо се количество научни данни потвърждават, че LCHF – богатата на животински мазнини и бедна на въглехидрати храна, помага за:

  • Сваляне – окончателно и безвъзвратно!, на излишното тегло. То никога няма да се върне;
  • Поддържане в норма на нивото на кръвната захар;
  • Съхраняване на здраво сърце и съдове, на млада и чиста кожа.

Научните данни вече опровергават мита за ползата от захарта за мозъка. Ще срещнете този довод колко е полезна при много от отричащите мазната диета хора. Напротив, има данни, че добавянето на захар е токсично за мозъка и способства за развиването на деменция. А LCHF помага да се съхрани ясен ум. От ферментирането на захарите се получава алкохол и на него се дължи пристрастяването към тях. Затова и пристрастените към сладкото никога няма да признаят истините, до които е стигнал и Атанас Узунов.

Днес специалистите изучават връзката между захарта и онкологията, а нисковъглехидратното хранене – като подход в лечението на рака.

Ако значително се редуцират въглехидратите, но се употребяват много животински мазнини (не по-малко от 60% от общата денонощна калорийност), то организмът ще започне да разгражда тези мазнини от храната, за да си доставя енергия. А също така ще подкара и собствения си излишък.

Освен това в храната трябва да има и достатъчно белтъчини – строителният материал на клетките.

За същността на режима на Атанас Узунов детайлно разказваме ТУК:

Режим на Атанас Узунов: Списък с разрешени храни и точни правила

Основно разпределение на съдържанието

при НВ-ВМ режим

  • протеин – 20%
  • мазнини – 60-70%
  • въглехидрати – 10-20%

Съкращаваме въглехидратите за сметка на ПЪЛНОТО изключване на:

  • Всичко със захар, мед;
  • Всички зърнени, ориз, елда, овесени ядки;
  • Прясно мляко (може само кисело, без сладък йогурт);
  • Всички брашнени (може кокосово, бадемово);
  • Всички нишесте-съдържащи храни като картофи, царевица, кремчета, сосове;
  • Сокове, сладки безалкохолни, газирани, бира, квас, сухи плодове.

Съкращаваме въглехидратите и чрез ЧАСТИЧНО ограничаване на:

  • Плодовете (може по 1 ябълка, 1 мандарина или 1 круша – само едното, авокадо, без банан);
  • Непременно се ограничават дините, гроздето;
  • Бобовите – на минимум;
  • От зеленчуците – по-малко моркови, цвекло, тиква, грах.

Защо са тези ограничения?

диета на атанас узунов какво се яде
Мечтаното тяло е възможно!

Посочените храни съдържат много захари, смес на глюкоза и фруктоза в различни пропорции. Високото потребление на фруктоза също води до сериозни проблеми: доказано е, че тя по-активно, отколкото глюкозата, се преработва от черния дроб в мазнина.

Но хората с нормално тегло може да не изключват напълно плодовете, за да се ползват от витаминозното им съдържание и фибрите. Но разумното ограничение винаги трябва да се налага. Един банан съдържа толкова въглехидрати, колкото чаша кока-кола. Една голяма ябълка е колкото 3-4 чаени лъжици захар.

Затова е препоръчително хората със затлъстяване да изключат напълно плодовете във фазата на активната редукция на тегло

Категорично не може да се ядат маргарини (трансмазнини), полуфабрикати, фастфууд.

Какво да ядем?

  • От мазнините: краве и кокосово масло първа студена преса, сметана над 20% масленост, най-добре над 30%, домашна майонеза, но без олио, маслини и зехтин;
  • От протеините: месо (всякакво), яйца, морски храни, с предпочитание към мазната риба, домашни колбаси, шунка, бекон и подобни.
  • От въглехидратите: зеленчуци (всякакви без картоф), зелени листни всякакви, гъби, ядки, мазен кефир и кисело-млечни, сирена и кашкавали, но истински, мазна извара, маслини, чиа, лен, слънчогледово семе, семе тиква и др.

Ограничено включване на:

  • Теста от кокосово, бадемово и сусамово брашно с натурални подсладители като стевия и псилиум;
  • Спиртни питиета като сухи вина, водка, уиски, джин, коняк, ром, текила и други на основата на дестилиран спирт.

Какъв да е размерът на порциите

Яжте до насищане, но без да преяждате.

Менюто на Атанас Узунов

Изложените принципи категорично се отнасят и към режима на Атанас Узунов. При него те са претърпели известна модификация.

Например закуската е отпаднала, а е заменена с кафе + кокосово масло. Узунов вкарва периодично гладуване.

Разликите между стандартната НВ-ВМ диета и режима на Узунов сме описали в материала, линк към който ви дадохме по-горе:

Моето меню

Закуска по Атанас Узунов: бронирано кафе (черно + 1 ч.л. кокосово масло).

Закуска по НВ-ВМ режим (за желаещите да закусват ето какво е режимно):

Първа закуска

Черно кафе (за хипотониците – с 1 квадрат черен режимен шоколад без захар) + 2 с.л. сметана 20-33% мазнина + 1 ч.л. кокосово масло.

Напитката е много вкусна. Може да разбиете в миксер и да поръсите с канела. Не се подлъгвайте по захарта, канелата добре подслажда. Шоколадът – само режимен, без захар.

След бронирано кафе или такова със сметана и кокос, следващото хранене се отлага за дълго време. Според Узунов – до обяд. Според стандартния режим – за 1 час.

Втора закуска

По Атанас Узунов – прескача се, няма такава.

По стандартната НВ-ВМ диета е възможно да се яде – варианти или/или:

  • 2 рохко сварени яйца, непременно посолени;
  • белена краставица или една чушка или няколко маслини;
  • едно елдено хлебче с тлъст слой масло;
  • 100 мл кисело мляко или кефир с 2.5%-4% масленост;
  • 2 яйца + 100 г сирене, домат, 100 мл кефир;
  • омлет от 2 яйца + 1 с.л. сметана 30%, зелени подправки) + сирене + кисело мляко + краставица;
  • извара (мазна, домашна) със сметана, зелен лук и сол;
  • зелена салата със сирене Фета.

Виждате, че качеството на закуската е различно – според поставените цели за отслабване

Обедно хранене

За средата на деня подхождат ястия, избрани от по-долу дадения списък. Ако сте избрали дадено блюдо за обяд, за вечеря изберете друго.

1.5 – 2 часа след обеда изпийте второ кафе с кокосово масло или със сметана. По Атанас Узунов това кафе липсва. Узунов залага на двукратно хранене – само обед и вечеря, а за закуска – кафе с кокосово масло.

Атанас Узунов, диета, меню
Можем да черпим идея от кето-менютата

Вечеря

Прави се до 20 часа, ястието се избира от същия списък.

Варианти за основните хранения, подходящи за обед и за вечеря:

  • Месо (пържола, стек, задушено, варено) със салата;
  • Месо (същата конфигурация) с готвени/ задушени зеленчуци;
  • Мариновано и изпечено месо с тиквички или други без картоф;
  • Печена, варена, на пара готвена риба – например скумрия + салата;
  • Месни сандвичи със зеленчук, например тиквичка;
  • Супа от зеленчук без сгъстяване с брашно, примерно с цветно зеле или броколи;
  • Пилешко сухо месо, печено с масло;
  • Зеленчукова салата с листни и сметана, няколко парчета бекон или шунка с 1 чесънче;
  • Домашен колбас с краставици;
  • Няколко парчета качествена шунка и салата (прекрасна вечеря);
  • За зимата – месо със замразени зеленчуци, готови смеси, приготвени с краве масло;
  • Подходяща добавка към свинското е кисело зеле, кисели краставички.

Междинни похапвания

Те също излизат извън модификацията на Узунов, който не предвижда хранене между обеда и вечерята. Но мнозина не издържат на такива паузи, а самият принцип на нисковъглехидратното високомазнинно хранене го допуска.

Като цяло нисковъглехидратното LCHF е достатъчно, засищащо хранене и рядко възниква глад между храненията. Но все пак някои хора са приучени на многократно хранене и им е трудно веднага да се нагодят към двукратно.

Въпросът е какво хранене е режимно. Ето варианти за междинно хапване:

  • 2 ореха;
  • Няколко маслини;
  • Кисело мляко 100 г, по-маслено;
  • Парче сирене;
  • Варено яйце;
  • Половин чаша дребни безкостилкови според сезона, напр. боровинка, малина, или 1 ябълка (круша), без банан;
  • Малко слънчоглед.

Допустими прегрешения

Тях също ги добавяме от принципа на НВ-ВМ хранене, с уговорката, че са допустими по 1 или 2 пъти на месец:

  • Високомаслен сладолед с изкуствен подсладител, идеално ако е домашен, без захар, с натурално например кокосово масло;
  • Чаша бира през десетина дни;
  • Черен беззахарен шоколад с висок % какао;
  • При нужда от сладко – става и плод, дори ½ банан, но не на често.

Някои си позволяват веднъж месечно пица, торта, крем, баничка или друго, което обичат – колкото да поддържат на ниско ниво психологическия глад. Но за предпочитане е да се приучим бързо към новия стил на хранене и да гледаме на вкусотиите от миналото като на вредни и опасни храни.

Чай за ускоряване на отслабването

нисковъглехидратна диета меню, Атанас Узунов
Чаят “Фигурин” сериозно ускорява ефекта от диетата и прави резултатите по-добри.

Постоянно получаваме отзиви за чая “Фигурин”, който ако се пие успоредно със спазването на режима, удвоява свалените килограми и намалява наполовина времето за отслабване. Принципно чайовете се препоръчват като част от менюто към диетата, защото подобряват изхвърлянето на шлаките и мазнините и подобряват обмяната на веществата. Стига в тях да не добавяте въглехидрати, разбира се.

Но “Фигурин” е съставен специално с такива цели! Той чисти кръвта, кръвоносните съдове и гори паласките за отрицателно време! Не представлява проблем за него изхвърлянето на всичко излишно по най-бързия начин. Също така премахва зависимостта към въглехидратите, защото има и действие върху психиката, върху душата. Много хора го ползват за спирането на пиенето например. Чаят въздейства на онзи център в мозъка, който отговаря за това, да имаме глад за сладко.

По-долу в този материал ще публикуваме и мнения на хората за чая като част от режима “Узунов”.

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Как да си готвим по Атанас Узунов, разказваме ТУК:

Диетата на Атанас Узунов: Вижте режимите рецепти и менютата!

А ето и друг разчет, който може да ви допадне

Седмично меню

Понеделник

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – омлет с неподсладен чай;
  • Обед – варени гърди от пиле + спаначена салата със зехтин;
  • Вечеря – филе от пъстърва, изпечено във фолио.

Помощни източници и справочници на английски: Същност на нисковъглехидратното хранене; * Основи и принципи на НВ-ВМ хранене; * Храни и съчетанията им по дни.

Вторник

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – бронирано кафе със сметана;
  • Обед – варено пилешко с краставица и парче сирене;
  • Вечеря – 200 г домашна извара със сметана.

Сряда

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – 3 варени яйца, варен телешки език;
  • Обед – задушена риба със зелева салата и зехтин;
  • Вечеря – порция протеинов коктейл с една ябълка.

Четвъртък

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – 2 яйца с бекон, неподсладен чай;
  • Обед – Каренца с маруля или спанак;
  • Вечеря – сьомга със задушени броколи.
    Атанас Узунов, диета, примерно меню, нисковъглехидратна диета
    Оризът не е опция

Петък

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – несладки безкостилкови плодове като малина, боровинка, черница + кокосово масло;
  • Обяд – пилешко грил, обемиста зелена салата с домат и домашна майонеза;
  • Вечеря – консерва тон с краставица;

Събота

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – печено сирене без брашно;
  • Обед – стек с гъби;
  • Вечеря – морска храна с варени яйца и салата краставица.

Неделя

  • Закуска по Узунов – бронирано кафе, по НВ-ВМ режим – авокадо;
  • Обед – варени гърди със салата от зеле и морков;
  • Вечеря – порция протеинов коктейл с несладки безкостилкови.
Мнение №2: Пробутаха ни вегетарианството, за да си запазят мръвките за тях!
Митко Калинов, Фигурин, нисковъглехидратна диета
Митко Калинов

Аз лично се почувствах много прецакан, когато разбрах как са ни лъгали всички за ползите от зърнените храни и прочие неща. Вегетарианци, та вегетарианци! Това е гадна пропаганда, която идва от китайците. Тяхната комунистическа партия няма интерес хората да разберат, че месото е вкусно и полезно. Тази мода отива чак до Щатите, а после стига и при нас. Ако се поинтересувате повече, ще разберете, че вегетарианството идва като отговор на намаляващото количество храна в света, съпоставено на увеличаващия се брой на хората. Нарочно така говорят, за да си запазят месото за елита. Вегетарианството е за балъци.

Аз лично правих режима една година, като съм го комбинирал с пиенето на чай “Фигурин”. Пих го по три пъти на ден. Облекчението е невероятно. Защото първо усещаш как започват самите вътрешни органи да се освобождават от мазнините. И шкембето ти започва да изчезва. Просто Узунов плюс този чай е най-доброто за светкавично отслабване!

Митко Калинов, Хасково

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Видео с Атанас Узунов

Видео: Узунов на живо по bTV разказва за своята модификация.

Първоначално публикувано на:21.07.2022 @ 8:51

За Радост Ангелова

Прочети още

Как да се снабдим с дипладения – цени на пазара. Размножаване в домашни условия. Всички грижи за цветето – накратко; какво да направим, ако боледува

Как да отгледаме дипладения: растението и неговите особености

Как да се снабдим с дипладения – цени на пазара. Размножаване в домашни условия. Всички …

12 Мнения

  1. Мутант

    Има много противници тази нисковъглехидратна диета. Меню да се дава е страхотно за онези, които могат да преглътнат факта, че това, на което са ги учили и са ги облъчвали от рекламите, не е вярно. Че оризът е за китайците, а картофите са за бедните. Хлябът е свещен, но не е за ядене. Така че който няма предразсъдъци, нека да пробва и няма да съжалява. Все пак пробвайте за една седмица, защото може да сте толкова облъчени от пропагандата, че подсъзнанието ви да ви разболее.

  2. Мартинова

    Хубаво е, че давате диетата на Атанас Узунов по дни, иначе фантазията на човек се изчерпва. Но като извърти режима за няколко седмици, вече се появяват нови идеи, които са подходящи. Ако успоредно с това се пие и Фигурин, възможностите стават още повече, защото е позволено и леко кръшкане.

  3. Милко К.

    Моето меню за диета “Атанас Узунов” е сутрин яйце с масло и сирене (мазно). На обяд може пържола или други мръвки със салата. А вечер си позволявам омлет и за десерт едно квадратче шоколад.

  4. Манол В.

    Като меню към добрата диета на Атанас Узунов ползвам това, което са яли пещерните хора. Те не са се тъпчели със сникерси от бензиностанциите, нито са набивали хляб. Колят бизона или там каквото хванат, пекат го и айде. И ставаш здрав и силен и не пълнееш като пача.

  5. Вкус на ацетон е ужасно,за запека да не говорим. Пробвах и едва ли тази диета е полезна за здравето.

    • Мира Ст.

      Запекът ви идва от това, че пиете малко вода. Също и не бива да се лишавате от зеленчуците. Те трябва да са в големи количества, защото съдържат фибри и ви спасяват от запека. Не мислете, че с ориз, картофи и тесто ще имате повече ползи за здравето и по-малко запек. Така мислехме доскоро, когато още не знаехме, че ни заблуждават. Днес вече някои неща са ясни. Само месо и сланина също не е добре. Разнообразявайте!

  6. Станка Дамянова

    Аз искам да попитам сле като съм с диабет тип 1 и съм инсулинозависеща от 198год.. И 2009 прекаран инфаркт на миокарда ,мога ли да изпълня тази диета с цел нормализиране на захарта в кръвта.Питам защото пия много лекарства и черния ми дроб вече взе да се обажда

    • Васко Тодоров

      Според мен можете. Поне що се отнася до диабета, ще ви бъде страшно полезно да намалите въглехидратите до минимум. От там се намаляват и мазнините в организма, защото въглехидратите се превръщат в мазнини. Що се отнася до черния дроб и инфаркта, просто внимавайте мазнините, които приемате, да са качествени. Ще се изненадате колко добре ще ви подейства диетата на Атанас Узунов!

  7. Васил Ангелов

    Ако търсиш хубава диета на Атанас Узунов, като примерно меню имаш яйца до дупка, кашкавал на корем, високомаслено мляко и мръвки, колкото ти побира стомахът. Обаче това все пак се прави заедно с тренировки и много-много вода, иначе ще си прецакаш черния дроб.

    • Венци Маринов

      Абсолютно съм съгласен с Васил. Тази диета може да е опасна, но е важно да се каже, че от въглехидратите по-опасно нещо няма. Така че плющете си мръвките и си пийте водата и не се свенете да ходите на фитнес или директно на агрофитнес, като наблегнете на копането. Това ще минимизира вредите и ще ви докара един куп ползи. Отслабването си е башка.

  8. Милена Станоева

    Аз като седна да я правя тази диета, смъквам към 9 кила на месец. Просто режа всякакви въглехидрати – най-вече картофите, хляба и ориза. За десертчетата и алкохола смятам си е съвсем ясно и се подразбира. Хубавото на примерното меню, което е дадено, е че човек лесно се насища с тези неща. Един път като хапнеш мазничко сутринта, после цял ден може да не ти се яде изобщо и да караш само на вода. Така 9 кила се свалят без изобщо да се усетиш как и къде са заминали.

    • Ивелина Димитрова

      Съгласна съм. А примерното меню затова е примерно, защото човек може да си измисли вариации по него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *